Om Helsesista

Hele Norges Helsesista
i sosiale medier

Tale er utdannet helsesykepleier fra 2010, og jobber nå med formidling av kunnskap rundt temaene helse, barn og ungdom både som foredragsholder for ungdom og voksne, programleder i TV-program, podcast og skriver bøker. Høsten 2019 ga hun ut sin første bok, «Helsesista #vågåvære».

Tale Maria Krohn Engvik hadde vært ansatt som helsesøster i Oslo kommune i fem år, da hun på tampen av 2016 åpnet snapchat-kontoen «Helsesista». Hun har nå 200 000 abonnenter på kanalen sin, og med en dundrene miks av seriøs kunnskap, humor og per-sonlighet, sprer hun Helsesista sitt budskap – med en målsetting om å være med og løfte den psykiske helsen til barn og unge.

Tale gir helseinformasjon og setter fokus på tabubelagte temaer som overgrep, vold, nakenbilder, selvmordstanker og det å ha det vanskelig inni seg, våge å be om hjelp. Seksualitet, identitet, selvfølelse, vennskap og kjærlighet er også viktige temaer. Små og store temaer som unge kan lure på og som angår dem i livene deres.

«Vi kan ikke forvente at ungdommer skal oppsøke voksne på støvete kontorer. Vi må møte ungdommene der de er, tilpasse vårt språk til de vi snakker med, og jobbe for å skape nærhet i digital kommunikasjon.»

Tale er blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Selv verdsetter hun høyest meldinger fra ungdom som forteller at de på grunn av hennes arbeid har våget å be om hjelp.

Tale har et mål om å være med å øke den psykiske helsen til norsk ungdom. Dette klarer hun ikke alene, og hun er takknemlig for alle dere som hver dag gjør en forskjell i barn og unges liv der de er! Hun tror også på at om alle som jobber mot dette målet, løfter hverandre og budskapet, når man enda flere.

«Livet er i blant vanskelig for oss alle. Vi må lære oss å tåle smerte, motgang og reise oss når livet slår oss i bakken. Og vi må forstå at ikke trenger å klare alt alene. Vi må gi hverandre tid og tilstedeværelse.»

Våg å være!

— Helsesista ❤