Vil du samarbeide?

Hei! Har du noen gang følt deg frustrert fordi du har viktig informasjon du vil spre til verden, men sliter med å nå ut til folk? Da kan du ta kontakt med meg! I min hverdag som Helsesista på Snapchat er jeg opptatt av at seriøse budskap trenger å blandes med humor og sprell for å vekke lysten for å følge med på det som blir sagt.

Dette har vært en suksessformel fra dag én, da jeg fant ut at gutta syns det var kulere å lytte til informasjon om bruk av hasj når jeg laget morsomme figurer om temaet, samtidig som de fikk informasjonen de trengte. Videre har jeg brukt humor, happymoments og selvsagt seriøse snapper også, og det har vist seg å være noe som mennesker vil benytte seg av. Eller, det er noe de gidder å se på. Fordi det er både overraskelser og kunnskap i snappene til Helsesista!

Jeg vil derfor invitere deg, som jobber med viktige budskap som kan fremme den psykiske helsen her til lands. Visste du for eksempel at det er flest gutter i Norge som begår selvmord? Visste du at det er svært sjelden at disse er i kontakt med psykisk helsevern i forkant av hendelsen? Dette er statistikker vi kan skape en nullvisjon rundt. Hvordan? Ved å bruke nettopp humor, glede, happymoments og bake det inn i seriøse budskap. Vi trenger ikke ta livet så alvorlig alltid, og det er viktig å by på seg selv. Jeg tror sterkt på at dette er med på å senke terskelen for guttene våre, og kan gjøre det enklere å komme i kontakt med noen du kan stole på.

På Snapchat er jeg i kontakt med tusenvis av ungdom. Etterspørselen etter kunnskap og formidling av viktige temaer er enorm, så jeg er avhengig av å ha viktige samarbeidspartnere som kan løfte disse temaene sammen med meg. Jeg tror på at vi kan skape et samfunn som blir gladere, mer god mot seg selv, og som våger å by på seg selv – dersom vi er gode eksempler for hverandre.

I juli 2017 hadde jeg siste arbeidsdag som helsesøster i Oslo kommune, og har siden bare vært Helsesista. Det er så mange unge mennesker (selv om aldersspennet varier fra 10-70 år) som bare trenger å høre at det er helt normalt å ha noen tunge dager. Og at lyset kan komme om du jobber med det! Dette er også en sentral del i mitt arbeid. Å by opp til å trene på sosiale settinger om du er redd. Å smile til de du møter fordi du vet at det kan minske sjansene for at du blir ensom. Å spre happymoments og legge merke til de fine tingene rundt oss. Og det hjelper!

De fleste trenger bare å høre at det er normalt. Og at det finnes lys i tunnelen.

Jeg håper du kan bli med på samarbeidet og løfte den psykiske helsen i Norge. Det er mulig, så lenge vi er der menneskene er. På telefonene våre. Vi kan skape en forandring. Vi kan være tilstede og støtte og gi denne kunnskapen.

Alene er vi lite. Men sammen er vi alt. Vi snappes!

Helsesista

3 kommentarer om “Vil du samarbeide?

  1. Du er utrulig inspirerande og gjer ein veldig viktig jobb! Eg jobbar som lærar, og bruker mange av dine tips! Tusen takk, og masse lykke til vidare:-)

    Liker

  2. Du gjør en kjempefin jobb – og jeg er så enig i dine tanker rundt mobbing. Selv synes jeg vi som er voksne er de som må gjøre største delen av jobben… uten at vi som voksne oppfører oss i sosiale media, media, på arbeid og på hjemmefronten hvor barn ser oss så kan vi ikke forvente at de skal lære eller oppføre seg bedre enn oss. Og gjør ikke vi det kan vi ikke forvente at en skole og lærere skal kunne «oppdra» barn til å ta vare på hverandre istedenfor å gå etter de svakeste eller de som er annerledes.

    Keep up the good work 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s